Godbidder...



Hjemmebagte hundekiks.

1 dl. boullion (vand med okseterning)
2 dl. kogende vand
3 dl. rugkerner
4 æg
150 gr. hvedemel
ca. 6-7 dl. havregryn


Alt røres sammen og æltes. Trilles eller formes som man vil have godbidderne til at tage sig ud. Bages på en smurt plade i 1 time ved 180 grader C. Sluk ovnen og lad kiksene passe sig selv 1 times tid.

Bagt/kogt lever.

En hel kalvelever skæres i skiver, der koges i ca. 1 time i vand ( evt. tilsat salt og 7-10 fed hvidløg.) Når leverskiverne er kølet af, skæres de i små stykker (ca. 1-1½ cm. X 1-1½ cm). Leverstykkerne lægges på bagepapir i bradepanden, der stilles i ovnen. Ovnen stilles til 250 grader. Mens ovnen varmer op, skal man holde øje med det, da det ikke må blive branket. Når ovnen er blevet 250 grader varm, skrues der ned til ca. 120-150 grader, og leverstykkerne står og bager videre i ca. 1-1,5 time. Du bør med jævne mellemrum rode rundt i leverstykkerne, så de tørre jævnt . Når leverstykkerne er helt tørre og hårde, er de færdige. Kogevandet kan evt. sies så levertrevler og hvidløg blendes/presses igennem sien. Dette kogevand er f.eks godt til at tilsætte ved hundens tørkost eller andet mad , da det bl. a indeholder hvidløg, er det med til at holde tæger og lopper væk fra din hund.

PS. Du skal være forberedt på, at der lugter meget af bagt lever i hele huset- i flere timer.

lopper

Hjemmebagte hundekiks med lever, kylling eller vildt

300 g. hvedemel
150 g. majsmel
125 g. kogt, hakket kød (lever, kylling eller vildt)
3 spsk. madolie
2 æg
ca. 1 1/4 - 1½ dl siet kogevand fra kødet


(Lever skæres ud i små stykker og skal koges til vandet ikke skummer mere.)

Hvede- og majsmel blandes i en skål.
I en anden skål piskes æggene med olien, kogevandet røres i, det kogte, hakkede kød røres i.
Nu tilsættes melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt, den skal være som en god tærtedej.
Dejen udrulles på et mel dækket bord til ca. 1/2 cm tykkelse og skæres i tern (brug pizzahjulet..).
Kiksene lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, evt længere.
Jo større kiks, jo længere bagetid.
Hvis kiksene står tæt på bagepladen, er det måske en god idé at tage pladen ud af ovnen efter ca. 15 minutter og skille kiksene ad, så de også kan få varme på siderne den sidste del af bagetiden.
Kiksene skal være helt hårde, ellers kan de ikke holde sig ret længe. Helt gennembagte kiks kan holde sig i op til 2 måneder, hvis de opbevares køligt og tørt (men hold øje med mug).
Tip: Smid ikke resten af kogevandet ud. Si det og portion frys det med ca. 1 - 1 1/2 dl i hver portion. Det kan bruges til næseøvelser.

Havreguffer

Pisk 2 store eller 3 små æg godt sammen.Tilsæt 2 kopper groft speltmel og 2 – 3 kopper grovvalsede havregryn. Spæd med koldt vand, men pas på det ikke bliver for sjasket. Det skal være så man kan smøre det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Denne portion passer til en normal bageplade. Skær det så igennem 2 gange på hver led. Bag det ved 175 grader varmluft i 10 min. Vend dem derefter og giv dem igen ca. 10 min. Skorpen skal være fast men ikke hård. Tag dem ud og klip den i aflange stykker. Bag dem igen med mindre grader. De skal være gennembagt og tørre. HUSK! Det går meget hurtigere med ovndøren på klem, da de afgiver en del fugt

Gulerodskiks


3/4 kop bouillon,1 1/2 spiseskefuld sirup, 1 æg, 2 spiseskefulde grønsagsolie, 1/2 kop reven gulerod, 1 kop hvedemel, 1 kop rugmel, 2 spiseskefulde ølgær, 1/4 kop hvedeklid, 1/3 kop majsmel, 1/4 kop cornflakes, 3 spiseskefulde mælkepulver, salt, kanel, 1/4 teskefuld muskatnød, 1 1/4 teskefuld gær, Alle ingredienserne tilsættes og dejen æltes. Massen bør blive til en fast rund kugle. Tilsæt mel eller væske efter behov. Rul dejen ud på bordet og drys lidt mel eller majsmel. Dejen bør være omkring 1/2 cm tyk. Skær dem i passende stykker. Bliv ved med at rulle dejen til det hele er brugt. Placer stykkerne på en bageplade med bagepapir.

Bag Kiksene i en forvarmet ovn på 250 grader i omkring 40-60 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad gerne kiksene køle af i 2-4 timer.

Tun kiks

1 dåse ca. 185 g. tun i vand, 2 kopper majs (ca. 1 dåse) løse/optøet, 2 kopper mel, ¾ kop vand og væden fra tunen, 2/3 kop olie, ½ tsk. Salt.

Hæld væden fra tunen (gemmes), rør majs, mel og salt sammen. Tilsæt tunen og vandet samt olien til en dej. Rul ud i ca. ½ cm. tykkelse, skæres ud i passende stykker og bages ved 180 grader i ca. 15-25 min.
Lad den køle af og opbevar den i krukker/bøtter med låg

Irenes kyllingeguf.

375 g kogt kyllingekød
750 g Amilet (www.amilet.dk)
ca. 1 l kogevand
7½ tskf. kalciumlactat
5 - 7 tsk. Amilet Urtemix tilsættes (kan udelades)

Kødet koges, Amilet mixes med det varme kogevand og trækker til det er koldt. Tilsæt yderligere vand, hvis nødvendigt, men foderet skal være så tørt som muligt.
Kød, Amilet, kalciumlactat og urtemix blendes meget fint i foodprocessor.
Klap massen flad med lidt groft mel eller udrul med kagerulle til ½ cm's tykkelse. Skæres næsten igennem i 1 x 1 cm tern. Når du kun skærer næsten igennem har du alle godbidderne samlet i en stor plade.
Bages ca. 1½ time ved 175 grader til godbidderne er helt tørre.
Godbidspladen vendes efter den halve bagetid.
Denne portion rækker til 1½ bageplade

Hjemmelavede hundeguffer

6,25 dl. mel (evt. udskift halvdelen med havregryn)
1,25 dl. hvedekim
1 dl. tørmælk (findes på hylden med kaffe)
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk farin (evt. druesukker i stedet)
Ca. 2 dl. hønseboullion (evt. 1/2 kartoffelkogevand/fond)
1 pisket æg
2,5 dl. iskoldt vand


Det hele blandes til det har en god masse (tilføj evt. vand/mel til konsistensen er god). Rul dejen ud og skær godbidderne ud i ønsket størrelse. (Nemt med en pizzaskærer).

Bages i ovnen ved 175 grader C. i 25 min.

Lever Kager m. majs.

½ kop hvede spirer, ca. 500 gram lever (kalve/kvielever), 1½ kop løse majs, 3 æg, 2-3 fed knuste hvidløg

Ingredienserne blandes i samme rækkefølge som opskriften, røres i ca. 4 min.
Hældes i en smurt bradepande og bages ved 180 grader i ca. 20 min. Skæres i passende stykker mens den er varm, køles af og puttes i bøtter eller fryses.

Hundeguffer m. kødsovs.

½ kop pulver mælk, 1 æg godt pisket, 2½ kop mel, ½ tsk. Hvidløgssalt, ½ kop vand, 6 spsk. Baby kødsovs.

Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en fast dej, rulles ud i en tykkelse på ca. 2,5 cm. (brug mere mel om nødvendigt) skæres eller formes og vendes i mel. Bages ved 180 grader i ca. 25-30 min. Stykkerne skal være hårde. Opbevares i krukker/bøtter med låg.

Hundeguffer m. lever

ca. 500 gram lever, 1½ kop mel, ca. 250 g. havregryn, 3 bouillon terninger (okse eller kylling), 2 piskede æg, 1 kop vand.

Skær leveren i terninger (kan blendes), rør mel, havregryn sammen i en skål, tilsæt bouillon, æg og lever, tilsæt derefter vand til det er grødagtigt (vil være klistret)
Rulles ud på et godt meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 2,5 cm. (brug ekstra mel om nødvendigt).
Stykkerne vendes i mel og bages ved 180 grader i ca. 60 min. Afkøles og opbevares i fryseren i max 2 uger.

Protein småkager

¾ kop hvede spirer, ¾ kop mælk, 1 æg, 1 glas baby mad (det som hunden bedst kan lide)

Rør alle ingredienserne sammen til en dej, rulles ud i ca. 1 cm. tykkelse skæres og formes i passende stykker, bages ved 180 grader i ca. 12-15 min.

Hunde sommer dessert.

1 liter vanille eller banan yoghurt, ¾ kop vand, 1-2 skrællede baner eller anden frugt.

Blend det hele sammen til det er cremet, hæld det i passende fryseforme (ca. 1 dl. Pr. form). Sættes i fryseren og serveres frossen.

Mikroovnens lette kiks til hunde

3 glas vegetabilsk babymad, ½ kop havregryn

Rør babymad sammen med havregryn, form dem med en teske på bagepapir og pres med gaflen til et gaffelmønster. Bages ved højeste indstilling 2-5 min. Afkøles og opbevares i køleskab

Sunde Hundekiks.

300 g hvedemel
125 g hvedekerner, knækkede
125 g fuldkornsmel
2 tsk salt
4 dl vand
50 g hvedeklid
125 g rugmel
200 g havregryn, gerne grovvalse
2 bouillonterninger
1 pakke gær

Dejen æltes godt og rulles ud på i stænger og skæres i 4-5 mm tykke kiks som lægges på en bageplade.Pensles godt med vand eller mælk. Bages på ovnens midterste rille ved 200c i 15 min. til de er helt hårde og brune.

Sprøde pølser

1 pakke pølser skæres i tynde skiver, og fordeles på en bageplade. Bag dem ved 180°C i 1 time. Sluk ovnen og lad kiksene passe sig selv 1 times tid

Rugbrødsguffer.

Mørkt rugbrød skæres i tern og bages tørre i ovenen ved 70 - 80°C i varmluftovn, lidt længere i almindelig ovn. (ca. 3 timer) rør rundt i dem engang imellem.

Hundekiks

1 stort bundt persille med stilke (ca. 100 g) hakkes. 1 gulerod (ca. 100 g) rives, 25 gram reven ost 4 spsk olivenolie, 175 gram grahamsmel, 200 gram hvedemel, 2 tsk. bagepulver og ca. 1,5 dl. vand kommes i en røreskål blandes hakket persille, reven gulerod, reven ost og olie. I en anden skål blandes grahamsmel, hvedemel og bagepulver. Melblandingen røres i persille-gulerods-massen, og derefter æltes den sammen med vand. Tilsæt vandet af nogle gange indtil dejen får konsistens til udrulning. På et let meldrysset bord ruller man derefter dejen ud i ca. en halv centimeters tykkelse i et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Med en skarp kniv skæres dejen derefter ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. Flyt til sidst hundekiksene over på en bageplade med bagepapir. Kiksene kan godt ligge tæt, idet de kun hæver i højden. Hundekiksene bages midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 minutter. Endelig afkøles kiksene på en rist og gemmes i en lufttæt dåse.








Guestbook
Opdateret d. 15.3.2008