Hunden knurrer...Hunden knurrer, vogter mad og lign.

Hunden lader ingen komme sig nær, når den spiser og knurrer hvis man forsøger at fjerne kødben og lign.....

Almindelige årsager:

De 2 almindeligste årsager er at hunden er blevet provokeret ved madskålen eller mens den gnavede i et kødben, Eller at den er blevet straffet for at vogte og knurre.

Når en hund spiser, skal den have lov til at være i fred. Tænk på, hvor irriterende der ville være, hvis der ustandselig kom nogen og skubbede og ville snakke eller lege når du sad og spiste.

For ulve og vilde hunde er det helt naturligt at vogte over maden - ellers er der en anden der spiser den ! En knurren misfortolkes ikke her - den respekteres ! Hunden får lov til at spise i fred. Men vi mennesker misfortolker den uvenlige knurren - vi tror det er en aggresiv handling. Det er det ikke !!!! At en hund knurrer ved madskålen er ikke tegn på manglende respekt for den, der nærmer sig. det er fortroligheden og tilliden der mangler. Hunden stoler ikke på den person der nærmer sig, mens den spiser, og derfor knurrer den af usikkerhed og angst for at nogen skal tage maden. Straf ikke hunden til at få mere tillid til en person. Tværtimod. Problemet bliver kun værre !!

Endnu en årsag til, at hunden vogter mad og andet spiseligt, er en ekstrem appetit. Hunden sluger alt spiseligt og sidder altid og ser sultent på madskålen. Dette kan skyldes en sygdom, og man bør derfor konsulere sin dyrlæge. Endvidere kan de skyldes kedsomhed - understimulation.

Træning:

Træningen går ud på at lære din hund at stole på folk, også når den spiser. Den skal vide at den får lov til at spise i fred. Sørg for at alle personer i familien og i hundens omgangskreds respektere, at hunden skal have fred og ro, når den spiser. Ingen må forstyrrer hunden mens den spiser!

Knurrer hunden - så bliv ikke vred, for det hjælper ikke. Lad som om du ikke har hørt noget. Prøv evt. at gabe et par gange. Det er en almindelig aggresionsdæmpende adfærd, som hundene selv benytter i lign. situationer, Det hjælper faktisk ind imellem (Prøv!) Man bliver ikke en dårligere leder, fordi man ikke reagerer på at hunden knurrer. Det er menneskelig prestigetankegang at tro det !

Men du tænker måske, man må da for søren kunne tage ting fra hunden...... Ja selvfølgelig. Men det opnår man ikke ved at tage for hårdt fat og tvinge sin vilje igennem. Det gør kun hunden mere bange og utryg.

Den enkleste metode er at lave en byttehandel med hunden. Du får det stykke legetøj den har, og den får en lækkerbidsken !Når den har spist godbidden, får den straks sit legetøj igen. Snart har hunden lært, at legetøjet ikke forsvinder, fordi du tager det et øjeblik. Og efterhånden når du har trænet godt, kan den sikkert også aflevere et dejligt kødben og stole på den får det igen ...

PS: husk der kan være andre årsager til knurren og vogten, måske at den har en meget stor appetit. måske bliver den fodret forkert? Måske den får for lidt mad? evt. prøv at give den lidt mere mad og lidt mere motion ( så den ikke bliver fed)
Guestbook
Opdateret d. 15.3.2008