Hvalpen spiser afføring...Når hvalpen spiser afførring:

Der er mange hvalpe som spiser afføring. Det er som regel altid en dårlig vane, og ikke tegn på at hunden er syg eller mangler noget i kosten.

Det man skal forstå er, at hunde instinktivt har en forkærlighed for fødeemner i forrådnelse. Det medfører, at de ofte holder af at æde ådsler, afføring eller skrald fra skraldespande.

Man skal også huske på, at tæverne æder hvalpenes afførring (fæces) - i det mindste så længe de er mælkefodrede (diende). Denne adfærd er i naturen et vigtigt led i at beskytte hvalpene fra "fjender". De rydder så at sige sporene væk. Samtidig stimulerer de hvalpene til at afsætte fæces ved slikningen. Derfor kunne man hævde, at det er en normal adfærd for en hund at æde fæces.

Ikke desto mindre føler de fleste af os, at det er en uheldig adfærd. Den er jo også forbundet med en forøget risiko for at blive påført infektioner og parasitære sygdomme.

Hvis det kun er dens egen afføring den spiser, er det nemmest at kurere, fordi man kan fjerne afføringen efterhånden som den kommer, og man kan hurtig aflede hvalpen ved eks. at kaste en bold, og så samle op efter hunden. Samt at man hos dyrlægen kan købe noget der hedder kaprotabs/natriumglutaminat som man kan putte på foderet, så vil afførringen smage meget grimt. (En form for 3. krydderi - et tilsætningsstof)

M.h.t. andre dyrs afføring, ja så gælder det om at være opmærksom på hvad der ligger forude og ellers konsekvent sige NEJ hvergang hvalpen gør tegn til at skulle tage en mundfuld og husk ros og giv godbidder når det lykkes at gå forbi uden at tage en mundfuld
Guestbook
Opdateret d. 15.3.2008